Primaria Corabia si protectia datelor personale

Primaria din Corabia nu da doi bani pe protectia datelor personale, desi e inregistrata si imputernicita pentru prelucrarea si protectia datelor personale din moment ce publica pe site o serie de documente ce contin numele, prenumele si CNP-ul asistatilor sociali:Screen Shot 2015-08-05 at 09.27.52

Probabil ca pentru multi aceste informatii sunt irelevante, insa pentru hotii de identitate asistatii sociali sunt victimele perfecte din moment ce in eventualitatea comiterii vreunei fraude folosind datele lor acestia nu au puterea financiara si nici nivelul de educatie necesare sa-si dovedeasca nevinovatia.

Si daca tabelul de mai sus nu era suficient, aparent exista hotarari ale consiliului local in care datele personale ale unor indivizi sunt publicate in totalitate, permitand astfel utilizarea acestor date de catre oricine are acces la ele:Screen Shot 2015-08-05 at 09.29.45Probabil ca lipsa de inteligenta a celui care publica pe site astfel de informatii ar putea sa fie justificata de faptul ca respectivul nu are studii juridice si nu stie ce erori grave comite. Totusi orice primarie si consiliu local are in acelasi timp o ‘comisie’ ce teoretic trebuie sa verifice orice informatie publicata. Oare comisia aia nu-si face meseria pur si simplu sau e constituita tot din incompetenti?

 

Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.