Statul are niște bani de sifonat

Conform unui articol de pe profit.ro statul vrea să centralizeze paginile web are primăriilor și să facă un format standardizat:

Site-urile web ale 1.000 de Primării și Consilii județene vor fi adaptate sau reconstruite pe un format standardizat național, în baza unui program coordonat de Ministerul Cercetării, Dezvoltării și Digitalizării aprobat de Guvern, care prevede alocarea pentru acest an a 50 de milioane de lei, a anunțat, la Palatul Victoria, ministrul Bogdan Ivan.

Teoretic e o idee bună, practic însă e doar o metodă comunistoidă de sifonat niște bani și cam atât.

Și pe aici pe la noi s-a încercat schema asta la un moment dat, apoi când s-a observat că e mai simplu ca fiecare să aibă grijă de șandramaua lui și suportul pentru treaba asta să fie mai degrabă local decât centralizat undeva la nivel național.

La noi în sat de exemplu, pagina primăriei, după descentralizare, a refăcut-o și o întreține colega de birou. E mai simplu pentru oamenii ăștia să treacă strada și să meargă doi pași ca să rezolve posibile erori sau să actualizeze ce mai e de actualizat în loc să le deschidă ticket unora te miri pe unde.