STS angajează devops

Glumesc! Nu a publicat niciun anunț de angajare deocamdată, dar cu siguranță are nevoie de un devops.

De ce zic asta?

Ei bine în ultimele două săptămâni STS a făcut, sau mai bine zis a încercat să facă training operatorilor de tablete din secțiile de votare, în special astea din diaspora.

Și s-au confruntat cu o sumă de probleme stupide.

Bine, nici utilizatorii nu sunt chiar spuma spumelor în ceea ce privește utilizarea unui dispozitiv informatic, dar nici cu STS nu mi-e rușine.

Prima problemă, și cea mai mare de altfel e că sistemul de înregistrare a operatorilor nu știe ce e aia nTLD.

Și problema asta nu e numai la STS ci cam la aproape orice instituție.

Încercați să vă înregistrați cu ion@visarion.email și o să vedeți că o să vă ceară o adresă de email validă. Din epoca Yahoo! Mail n-au mai evoluat oamenii ăștia cu toate că nTLD-urile există de mai bine de 10 ani, există 1117 extensii și la ora actuală sunt active peste 38 de milioane de domenii cu extensii nTLD.

Asta e una.

Apoi, pentru videoconferința de training folosesc o chestie numită Poly Clariti. Un fel de Zoom self-hosted unde se simt ei mai în siguranță probabil.

Chestia aia merge doar pe PC cu Windows 10 și 11 sau mobil cu Chrome. Sau cel puțin așa zic ei.

Mă rog, pe macOS aparent nu merge, sau nu merge bine sau nu se pupă cu extensii de confidențialitate și protecție.

Oricum, combinația de confidențialitate și utilizarea Windows + Chrome nu sunt tocmai o alegere fericită, dar cine sunt eu să le spun ce și cum.

Pe urmă a fost balansul de resurse.

Convocaseră vreo 100 de persoane la training și a fost cam ca site-ul eMag în primii ani de Black Friday. Uite site-ul, nu e site-ul.

Un fel de: